Over ons

Het Instituut voor Financiën en Zorgverlening (IFZ) is ontwikkeld door Praktikos omdat vanuit de basisopleiding Beschermingsbewind van Praktikos veel vraag was naar verdieping en een gecertificeerd diploma. Door de Post-HBO status en erkenning door het CPION (Stichting Post HBO Nederland) gebruiken we deze naam. Berber Vonk is directeur van het Instituut, vanuit die positie heeft zij de verantwoordelijkheid voor het management waaronder ook de intakes en de kwaliteitszorg vallen. De managementondersteuning en administratie worden door Elin Penninga en Dorien Mulder uitgevoerd.

Wij zijn blij met het vertrouwen van onze deelnemers. Jaarlijks starten er gemiddeld drie groepen Beschermingsbewind, twee groepen Schuldhulpverlening en twee groepen Professioneel Mentorschap. Beschikbare data vindt u onder het kopje data&kosten van deze website.

Bij de oprichting hebben we aangegeven graag op verschillende manieren kennis te willen delen: via opleidingen, netwerk, maar ook door middel van een jaarlijks voorjaarsseminar. Inmiddels hebben er reeds vijf seminars plaatsgevonden. Elke eerste donderdag van de lente wordt dit seminar georganiseerd.

De nieuwe wetgeving verlangt permanente educatie van de financieel zorgverlener. De PE-modules (Permanente Educatie) staan uitvoerig beschreven op de site van Praktikos (zie onderaan deze pagina), waar het IFZ een onderdeel van is. Tevens vindt u daar het inschrijfformulier voor deze modules.

Elin en Dorien beantwoorden in eerste instantie de vragen die per telefoon en de mail binnenkomen. Desgewenst kan worden doorverbonden met Berber.

 

          OPDRACHT NR           site

Berber Vonk                           Dorien Mulder                       Elin Penninga